Zelftesten: de Zin en Onzin

Info over zelftesten

Zelftesten, zin & onzin

Posted on | March 9, 2011 | No Comments

 

 • Zinvol? – Wat zijn zinvolle zelftesten?
 • Betrouwbaar? – Hoe weet ik of de testen betrouwbaar zijn?
 • Waarom? – Zelftesten, waarom eigenlijk?
 • Waarom niet? – Tja, zelftesten waarom niet eigenlijk?
 • Mexicaanse Grieptest? – Werkt deze of niet?
 • Betrouwbare Zwangerschapstest of “vals positief”? – Uitleg over zwangerschapstesten, “vals positief”, “indrooglijntjes”?.
 • Zelf testen op Coeliakie? – Oordeel zelf.
 • HIV of Hepatitis Thuistest?
 • Chlamydia Thuistest, Ja?
 • Chlamydia Thuistest, Of toch niet?

Waarom deze blog? Er wordt (helaas) veel onzin verkocht over zelftesten. Daarnaast zijn er veel “bedrijven” die je zogenaamde betrouwbare zelftesten aanbieden. We willen graag het kaf van het koren scheiden zodat voor iedereen duidelijk is welke testen wel goed zijn en waar je de testen kunt kopen.

Ondanks de openheid en mogelijke kritiek op zelftesten en leveranciers: durft u het aan om hier een link te laten plaatsen? Zo ja; neem dan contact met ons op. Wij zullen iedere aanvraag zorgvuldig bekijken. Stuur de link via het contactformulier. Let op: wij zijn niet verantwoordelijk voor eventueel negatieve commentaren op uw bedrijf of testen.


 

Bloedgroeptest

Voor wat betreft de bloedgroeptest om via een zelftest uw bloedgroep te bepalen; deze is niet zinvol. Bij een onverwachte opname in een  ziekenhuis zal altijd eerst de bloedgroep worden bepaald voordat er een bloedtransfusie plaats zal vinden. Al weet u uw bloedgroep; artsen mogen hier niet op afgaan (het toedienen van bloed met een verkeerde bloedgroep heeft zeer ernstige gevolgen) en zullen altijd uw bloedgroep bepalen. Het zelf meten van de bloedgroep heeft dus feitelijk geen nut. De zelftest ter bepaling van uw bloedgroep is dus een volkomen zinloze en niet nuttige test. Bovendien zijn de testen bijna niet door een leek uit te voeren door de compleet onzinnige uitvoering.

Het officiële standpunt hierover welke wordt gevolgd door ieder ziekenhuis luidt:

“Alleen bij het krijgen van een bloedtransfusie is het noodzakelijk om de bloedgroep te bepalen. In het geval van een bloedtransfusie heeft uw arts uw bloed laten onderzoeken op de bloedgroep en op andere antistoffen die bij bloedtransfusie voor complicaties kunnen zorgen. Om veiligheidsredenen wordt voor iedere bloedtransfusie dit onderzoek  opnieuw gedaan. Het is dan ook niet zinvol om de bloedgroep op eigen initiatief eerder te laten bepalen”. Bovendien zal er altijd een zogenaamd kruistest worden uitgevoerd om eventuele zeldzame negatieve reacties op donorbloed op te sporen voordat de transfusie zal plaatsvinden.

Cholesteroltest

De standaard bepaling van alleen het cholesterol gehalte is van geen waarde. Verder dient er zowel het HDL als LDL te worden gemeten en deze dienen ook nog eens in een bepaalde verhouding te staan. Uw huisarts kan u hierover alles vertellen.

Er is een nieuwe cholesterol zelftest welke het totaal, HDL en LDL cholesterol meet. Deze kan een bijdrage leveren aan uw gezondheid. Bij een vastgesteld verhoogd cholesterol kunt u dergelijke testen gebruiken om het effect van uw cholesterol verlagende middelen of aanpassing van uw leefstijl, te monitoren. Een dergelijke test is verkrijgbaar via diverse drogisterijen (G&W en DIO).

Overigens is voor 85-plussers een hoog totaal cholesterol helemaal niet ongezond, blijkt uit recent onderzoek. Het beschermt deze groep juist tegen kanker, infectieziekten en dementie. Een laag HDL-cholesterol is voor hen, net als voor ieder ander, niet gezond.

Extra vroege Zwangerschapstest

Zwangerschapstesten met een gevoeligheid van 10 mlU/mL hCG (7 dagen voor de volgende menstruatie) worden door medici en huisartsen met een goede reden afgeraden.

Op de eerste plaats is de kans op afbreken van de zwangerschap nog erg groot, meer dan 60% in de eerste paar dagen na de bevruchting. Daarnaast is het zo dat een niet zwangere vrouw een hCG niveau heeft tussen 0 mlU/mL en 10 mlU/mL. Testen met een dergelijke gevoeligheid zijn dus per definitie onbetrouwbaar. Immers kunnen deze “ultra” of “extra vroege” zwangerschapstesten in zeer veel gevallen een vals positief resultaat (zwanger) geven.

Betrouwbaarheid leveranciers?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over deze testen en deze leveranciers.

Een eerste voorzet:

 • L10
 • Sensitest
 • Drogisterij.net
 • Deonlinedrogist.nl
 • Test-Point
 • Babyboomshop
 • Zelftestmarkt
 • Testjezelf.nu
 • Wat vind jij goed of minder goed aan deze leveranciers?
  Wat zijn je ervaringen met de testen?

  Uiteraard zijn er ook meer dan voldoende zinvolle zelftesten

  Zwangerschapstest

  Ovulatietest

  Drugstest

  Diabetes Zelftest

  Candida Zelftest

  Pfeiffer Zelftest

  Syfilis Zelftest

  Menopauze Zelftest Promensil

  pH-Balance: Vaginale Zelftest

  Mannelijke Vruchtbaarheidstest

  Gluten-Check: Test op Coeliakie

  Chlamydia test

  Allergie-Check – Allergietesten

  Glucose-check – Diabetes Zelftest

  Cholesterol-Check – Cholesterol Totaal, HDL én LDL Test

  Meno-Check – Pre en Menopauze Zelftest


  Een stukje uitleg over Zelftesten

  Alle IVD (In Vitro Diagnostica) zelftesten in Nederland voor het gebruik thuis, dienen te zijn aangemeld bij het CIBG (Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg). De IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg) houdt vervolgens, als bevoegd gezag, toezicht en controleert of fabrikanten en leveranciers van medische hulpmiddelen zich aan de regels en wetten houden. Helaas zijn er ook “bedrijven” actief in Nederland welke zich niet houden aan deze wetten en regels. Via slinkse methoden (zogenaamd worden de testen geleverd van buiten de EU) worden de regels omzeild. Zo zijn er HIV bloed en urine testen en hepatitis testen te koop. Aangezien er geen enkele controle mogelijk is op de kwaliteit van deze testen raden wij u aan deze niet te kopen. Uw huisarts kan u doorverwijzen voor een betrouwbare HIV test of een test op hepatitis.

  Speciaal voor thuistesten welke uitgevoerd mogen worden door consumenten (leken) gelden speciale voorwaarden welke zijn vastgelegd in het besluit In-Vitro-Diagnostica.

  Afhankelijk van de beoordeling wordt een Zelftest ingedeeld in een bepaalde klasse of categorie. In IVD termen, lijst 1, lijst 2, of lijst
  3. Met bij lijst 2 nog het onderscheid tussen 2A of 2B welke een bepaalde mate van risico op fout-positieve en/of fout-negatieve uitslagen inhoudt.

  Zelftesten welke worden beoordeeld als testen met een hoog risico op foute positieve of negatieve uitslagen worden als hoog risico testen aangeduid en dienen aan zeer strenge eisen te voldoen. Voorbeeld hiervan is de HIV Zelftest (Lijst II ). Deze test zul je, terecht, vrijwel nergens meer tegenkomen.

  De bekende en veilige zelftesten: Zwangerschap, Ovulatie, Gluten Intolerantie bijvoorbeeld, vallen onder lijst 3 (zelftesten met laag risico op onjuiste uitslagen).

  CE markering van Zelftesten:

  Alle IVD Zelftesten (Zwangerschapstesten, Ovulatietesten, etc) dienen voorzien te zijn van een CE markering inclusief een nummer. Dit nummer is uniek voor de zogenaamde Notified Body (bedrijf dat de testen, verpakking en bijsluiter toetst op juistheid). Deze verplichting is er niet voor niets. De testen dienen te voldoen aan o.a. onderstaand beginsel: “de specifieke kenmerken inzake de analytische prestaties (bijvoorbeeld gevoeligheid, specificiteit, nauwkeurigheid, herhaalbaarheid, reproduceerbaarheid, detectiedrempels en meetgebied, met inbegrip van de nodige gegevens voor de bescherming van de bekende relevante interferenties), de beperkingen van de methode en de gegevens betreffende de toepassing van de referentiemeetprocedures en -materialen die de gebruiker ter beschikking staan”

  Dus als een test een juiste CE markering heeft is het veilig en goed?

  Ja en nee. Ja; iedere test dient voorzien te zijn van zo’n CE markering. Nee; er zijn helaas voldoende aanbieders van zelftesten die geen idee hebben wat ze verkopen of waaraan de testen die ze verkopen dienen te voldoen.

  Met name op het gebied van de specificiteit en sensitiviteit van de testen (in lekentermen betrouwbaarheid en gevoeligheid, hoewel deze termen een andere betekenis hebben * ) zul je vaak tevergeefs naar deze informatie zoeken bij een fabrikant of in de bijsluiter van het product. Wil je zekerheid over de kwaliteit van de zelftest (en indirect over de kwaliteit van de aanbieder) kijk dan in de bijsluiter of deze waarden (uitgedrukt in percentages) staan vermeld of informeer hiernaar bij de verstrekker van de testen.

  Zijn er nog andere zaken waar ik op dien te letten?

  Meer dan voldoende, maar enkele belangrijke zullen we hieronder opsommen:

 • Bedrijf is aangemeld bij de Kamer van Koophandel?
 • Bedrijf is (verkoop via internet) lid van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie?
 • Bedrijf is benaderbaar via een normaal telefoonnummer en fysiek adres?
 • Bedrijf is ISO (9001 of beter nog speciaal voor IVD Testen 13485) gecertificeerd?
 • Bedrijf heeft (in geval van Diabetes hulpmiddelen verstrekking) een Vektis AGB Code?
 • Producten hebben een EAN en ZI nummer (gebruikt voor het eenvoudig declareren en verrekenen tussen Apothekers en
  Zorgverzekeraars)?

 • * Sensitiviteit = Het vermogen van de test bij aanwezigheid van een bepaalde ziekte deze ook daadwerkelijk te kunnen aantonen. Dit is het percentage zieke patiënten met een positieve (en dus juiste) testuitslag.

  * Specificiteit = Het vermogen van de test bij afwezigheid van een bepaalde ziekte deze ook daadwerkelijk te kunnen uitsluiten. Dit is het percentage van de niet-zieke patiënten met een negatieve (en dus juiste) uitslag.

  Heb je wat interessants te melden over zelftesten? Laat het ons weten en wij plaatsen een link!

  Zelftesten bestellen met het gemak van een webwinkel, maar je bestelling ophalen bij je eigen drogist of reformzaak? En ook pas betalen op het moment dat je je bestelling ophaalt? Dat kan nu:

  Bewustwinkelen.nl

  Een initiatief van Holland Pharma, medische groothandel in bijvoorbeeld Ovulatietesten en Zwangerschapstesten.

  Nieuw in Nederland: betrouwbare thuistest op Coeliakie. Nieuw ontwikkelde zelftest waarmee het voor het eerst mogelijk is om snel en
  met meer dan 97% betrouwbaarheid vast te stellen of u leidt aan Coeliakie. De test heeft slechts een kleine bloeddruppel nodig om de
  diagnose van Gluten intolerantie te stellen. Ontwikkeld aan een vooraanstaande Duitse universiteit. Voor meer info en verkooppunten van de test: www.gluten-check.nl

  Check Up via bloedtest?

  Een nieuw fenomeen steekt de kop op in Nederland. Voor “slechts” ongeveer € 60,– kan iedereen zich door commerciële bedrijven bloed af laten nemen om te checken op aandoeningen. In plaats van een bezoekje aan de huisarts en een verwijzing voor het priklab (gratis) kiezen consumenten ervoor om hun bloed te laten afnemen, zonder zicht op wat er precies wordt onderzocht of wat er met dit bloed gebeurt, om vervolgens een niet medisch advies te krijgen op basis van enkele basale meetgegevens. Het verstrekte “advies” is niet medisch van aard en men wordt aangeraden bij “afwijkende waarden” contact op te nemen met de huisarts. Op zijn minst een interessant fenomeen waarvan wij ons oprecht afvragen wat de toegevoegde waarde is. Een bezoekje aan uw huisarts (bij klachten) zal immers altijd leiden tot een gedegen onderzoek in het laboratorium van uw streekziekenhuis. En bovendien zijn hieraan voor u geen kosten verbonden.

  Internet is een prima medium om meningen te verkondigen. Helaas gebeurt het echter ook maar al te vaak dat er meningen worden
  overgenomen of niet juist worden weergegeven. Een korte opsomming van veel gelezen misverstanden:

  1. indrooglijntjes bij Zwangerschapstesten

  Om maar gelijk een misverstand uit de wereld te ruimen:

  INDROOGLIJNTJES BESTAAN NIET.

  In vele fora wordt er melding gemaakt van testen welke “last” hebben van zogenaamde indrooglijntjes. Dit zijn lijntjes welke verschijnen ver na de maximale afleestijd van de test. Soms worden deze lijntjes ook bestempeld als “voorgedrukt”. Beide benamingen zijn fout. Iedere test dient te worden afgelezen binnen de door de fabrikant opgegeven tijd. De testen en anti lichamen welke gebruikt worden om te testen zijn specifiek bepaald voor de test. Ga je dan toch na een half uur  bijvoorbeeld de test aflezen, dan kun je soms een licht lijntjewaarnemen. Dit lijntje heeft niets met een mogelijk positieve uitslag te maken. De op de test aanwezige anti-lichamen moeten binnen de gestelde aflees tijd reageren om te kunnen spreken van een positieve test. Dit geldt voor iedere test, huismerk of bekend merk en ook de digitale testen kennen dit fenomeen. Zou je een digitale test ver na de gestelde tijd uit elkaar halen, dan kun je dit lijntje ook waarnemen. De test zal niet positief aangeven aangezien de bepaling (digitaal) al eerder heeft plaatsgevonden. Dit fenomeen zegt niets over de kwaliteit van de testen. Iedere vrouw (en man!) heeft van nature een bepaalde hoeveelheid hCG. Laat je de test ver na de maximale aflees tijd doorlopen, dan werkt de test nog door. De reactie in de test op je hCG in je urine blijft gewoon doorgaan. De test kan dus zelfs een hCG gehalte aangeven die je altijd al in je urine hebt. Sommigen spreken dan van een “vals positief” resultaat. Uiteraard is dat niet het geval. Vals positieve uitslagen bij een moderne zwangerschapstest komen hooguit 5 op de 1000 keer voor. Zeer kleine kans dus.

  2. gevoeligheid van een zwangerschapstest

  Er zijn voor de consument slechts 4 gevoeligheden beschikbaar: 10, 20, 25 of 50 mlU/mL. Deze internationaal afgesproken aanduiding geeft aan hoeveel deeltjes van het waar te nemen hormoon in de urine aan te tonen valt. Hoe lager de waarde, hoe eerder de test positief kan uitvallen. De “10″ testen zijn weinig zinvol. Je test hiermee te vroeg en als de test positief uitvalt mag je nog niet van een echte zwangerschap spreken. Je bent dan slechts biochemisch zwanger. Ook kunnen niet zwangere vrouwen positief testen met deze waarde. De 20 en 25 testen kun je enkele dagen voor je volgende ongesteldheid gebruiken. De 20 tot 4 dagen eerder, de 25 tot 2 dagen. De 50 dien je pas te gebruiken na het uitblijven van je ongesteldheid. Vanuit een medisch standpunt wordt alleen de 20 mlU/mL test gezien als vroege test.

  3. de strips zijn net zo betrouwbaar als de midstream testen of cassette testen

  De strips zijn minder betrouwbaar. Zeker als je de gevoelige(re) testen gebruikt ben je met de dipstick testen of strips niet zo zeker als met de midstream testen. De cassette testen zijn voor een vroege bepaling het meest geschikt omdat je hiermee altijd zeker bent van het toedienen van de juiste hoeveelheid urine. De strips doop je soms verder of langer in je urine en hiermee verkrijg je een minder betrouwbaar resultaat. Daarnaast zijn deze strips erg kwetsbaar en lastiger af te lezen.

  Een ander niet veel bekend feit is dat de strips (voor zwangerschap en ovulatie) eigenlijk zijn gemaakt van het rest-afval van de normale (en goede) cassette en midstream testen. De strips voor alle testen worden gesneden uit grote platen waarop een anti-lichaam wordt gespoten. Dit dient heel zorgvuldig gedaan te worden om de betrouwbaarheid te waarborgen. Door deze manier van produceren en opbrengen is het altijd zo dat de stroken voor de kwaliteits-testen (midstream en cassette) worden gesneden uit het midden van deze platen. De uiteindelijke strips die overblijven (de randen van deze platen waar de verdeling van de anti-lichamen van veel mindere kwaliteit is) worden opgekocht door fabrikanten die er vervolgens “eigen” merk zwangerschap of ovulatie strips van maken. Veelal worden deze strips verkocht aan 3e wereld landen (goedkoop uiteraard, maar ook veel minder betrouwbaar). Helaas duiken deze “goedkoopste  zwangerschapstesten en ovulatietesten” soms ook op in Nederland. Ons advies: geef liever een paar euro meer uit aan een cassette of midstream test, dan weet je zeker dat je geen inferieure kwaliteit koopt….

  4. Clearblue met Conceptie indicator is de meest betrouwbare zwangerschapstest
  De digitale test van Clearblue met de conceptie indicator is een gewone test net als alle andere. Via een eenvoudig digitaal component wordt de zwangerschap geschat. Dit is van belang om op te merken aangezien de hoeveelheid hCG bij zwangere vrouwen niet constant alleen maar stijgt. Deze stijgt en daalt vervolgens ook weer later in de zwangerschap volgens een Gauss kromme.

  Vrouwen die een 3+ uitslag krijgen met deze test kunnen ten onrechte denken dat ze net iets meer dan 3 weken zwanger zijn, terwijl ze in werkelijkheid al 16 weken zwanger zijn.

  Verder is de Clearblue test een slimme marketing zet. Het binnenste van de test bevat een gewone zwangerschapstest. De test is duur aangezien er enkele eenvoudige optische en digitale componenten in zijn geplaatst.

  Binnenkort leverbaar volgens enkele webwinkels in Zelftesten:

  Mexicaanse Grieptest

  Helaas is deze claim te voorbarig en fout. Geen enkele sneltest op dit moment beschikbaar is klinisch bewezen in staat om de Mexicaanse griep aan te tonen. Iedere fabrikant (er zijn ongeveer 10 fabrikanten die een griep test op de markt hebben gebracht) heeft op zijn website of in de bijsluiter staan dat er wel kan worden aangetoond of er sprake is van griep type A of B, maar dat de test niet in staat is om onderscheid te maken tussen de verschillende varianten of stammen. Voordat zo’n claim kan worden gemaakt, dient er eerst een uitgebreid klinisch onderzoek gedaan te worden waarbij dit wordt bewezen. Daartoe is wereldwijd nog geen enkele fabrikant in staat geweest. De mexicaanse griep kan dus niet worden aangetoond met een sneltest. Ondanks de wervende teksten hierover op websites van sommige zogenaamde betrouwbare aanbieders in thuistesten…

  Dit toont wederom aan dat het klaarblijkelijk eenvoudig is om je als betrouwbare aanbieder te profileren op internet met een webwinkel in thuistesten, zonder ook maar kennis van zaken te hoeven hebben. Indien de testen daadwerkelijk beschikbaar worden gesteld voor verkoop, zullen de websites/leveranciers hier worden gemeld.


  Laatste update: de grieptesten worden niet meer aangeboden via internet. Mocht er wel een betrouwbare grieptest als zelftest wordengelanceerd dan leest u hier ongetwijfeld meer over op deze site.


  HIV
  (Aids) testen of Hepatitis testen zijn in Nederland niet toegelaten als zelftest. Komt u dergelijke testen tegen op internet dan betreft dit testen zonder het noodzakelijke CE teken. Via slinkse wijze worden deze testen zogenaamd verkocht van buiten de Europese Unie. Op deze wijze is er geen enkele controle mogelijk op de kwaliteit van dergelijke testen en kunt u er als consument absoluut niet zeker van zijn dat deze testen doen wat ze beloven. Ons advies: ga voor een HIV of Hepatitis test naar uw huisarts. Dan bent u er zeker van dat de uitslag juist is.Hieronder volgt een opsomming van onzinnige opmerkingen over zelftesten.

  Sommige opmerkingen komen van “experts” andere zelfs van fabrikanten…

  Gelezen op de site over een bekend merk zwangerschapstest:

  “Duidelijk – het is de enige test die je duidelijke (+) en (-) resultaten geeft.”

  Opmerking Opgelet.net:

  Onzin ten top. De + en de – op deze zwangerschapstest wordt gevormd door exact hetzelfde antilichaam of lijntje welke bij normale zwangerschapstesten het verticale lijntje vormt. Deze zwangerschapstest heeft niet alleen een verticaal, maar ook een horizontaal lijntje in het venster van het Test resultaat, waardoor er een + teken wordt gevormd bij een positieve test. Dit maakt de test slechts onnodig duurder en niet veel duidelijker….

  Nauwkeurig – geen enkele andere test is nauwkeuriger.
  Deze test is 99% nauwkeurig vanaf de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen.

  Opmerking Opgelet.net:

  De Clearblue test  is 99% nauwkeurig. Dat er geen enkele andere test nauwkeuriger zou zijn is onzin. Vrijwel alle verkrijgbare zwangerschapstesten (ook die slechts de helft kosten) zijn even betrouwbaar. Ze worden namelijk bijna allemaal in dezelfde fabrieken gemaakt. Overigens worden ook de Clearblue testen gewoon in een fabriek in China gemaakt. Waar vrijwel alle andere testen ook vandaan komen…

  Claire (van Clearblue) spreekt geen Nederlands

  Opmerking Opgelet.net:

  Tja, dat is waar. Claire spreekt alleen maar Engels. Leuk maar niet echt handig als je via de Nederlandse site van Clearblue informatie probeert te verkrijgen over de Clearblue ovulatietest…

  Een online Zwangerschapstest is even betrouwbaar als een echte Zwangerschapstest

  Opmerking Opgelet.net:

  Als je wilt weten of je zwanger bent, dan moet je toch een zwangerschapstest kopen of bestellen. Een online zwangerschapstest geeft je hooguit een indicatie door vragen als: “ben je misselijk”, “ben je overtijd”. Over open deur gesproken…

  Een dipstick of strip ovulatietest is even betrouwbaar als een midstream of cassette ovulatietest.

  Opmerking Opgelet.net:

  Dus niet. In volgorde van betrouwbaarheid van een ovulatietest:

 • 1. Cassette Ovulatietest2 . Midstream Ovulatietest 3. Strip Ovulatietest

  Coeliatest is de enige test waarmee Coeliakie kan worden vastgesteld.

  Opmerking Opgelet.net:

  De Coeliatest van Sanelco is een sneltest om Coeliakie vast te stellen.  De test is 5 jaar geleden ontwikkeld door een Fins bedrijf. Sinds kortis er een nieuwe Coeliakie test op de markt ontwikkeld aan een vooraanstaande Duitse Universiteit. Deze nieuwe Coeliakie zelftest (Gluten-check) is door de uitvoering van de test betrouwbaarder, nieuwer en eenvoudiger uit te voeren.

  Zwangerschapstest met van kleur veranderend uiteinde – de enige test die je vijf tekenen van zekerheid geeft. En vervolgens worden er 4 genoemd…

  Opmerking Opgelet.net:

  Tellen is helaas niet een van de sterke punten bij dit merk. Er worden inderdaad 4 punten opgesomd die moeten laten zien waarom deze test zo goed is. Over de claim dat met de 99% betrouwbaarheid dit de meest betrouwbare test zou zijn hebben we al bericht (dit is een onzinnige claim en kan niet worden onderbouwd). Een van de andere “sterke” punten zou zijn:

  “Gemakkelijk te gebruiken – het van kleur veranderende uiteinde en het controlevenster laten je zien dat de test werkt.”

  Tja, zo lusten wij er nog wel een paar. Hiermee wordt bedoeld dat er een verkleuring optreedt (roze/rood) tijdens het absorberen van de urine in de test (zoals bij ALLE zwangerschapstesten ook het geval is, dit is nu eenmaal het principe van een immunochromatografische test)…..

  De Mat Care zwangerschapstest Ultra wordt vaak geadviseerd door artsen wanneer een vroege ontdekking van de zwangerschap cruciaal is, bijvoorbeeld bij een fertiliteitsbehandeling (zonder hCG).

  Opmerking Opgelet.net:

  Hoewel we het antwoord al wisten, de proef op de som genomen. 20 willekeurige artsen gebeld met de vraag of ze ooit van de Mat Care zwangerschapstest Ultra hadden gehoord (laat staan geadviseerd). Geen van de 20 artsen wist waar we het over hadden. Logisch ook. Artsen gebruiken combo zwangerschapstesten in urine of serum/plasma om zeer vroeg een zwangerschap vast te stellen indien dat noodzakelijk is. Daar hebben ze geen “Ultra” test voor nodig…

  Laagste prijs garantie bij 1000 ovulatietesten

  Opmerking Opgelet.net:

  Deze opmerking lazen wij op de “nieuwe” Babyboom webshop:  Zelfovulatietesten.nl. Blijkbaar is de persoon achter Babyboomshop geschrokken van alle negatieve geluiden over Babyboomshop en heeft bedacht dat een “nieuwe” website de oplossing zou zijn. De opmerking over de “laagste prijsgarantie in Nederland” wordt dus nog steeds gebruikt. Het enige dat je hoeft te doen om hiervan te profiteren is 1000 (ja je leest het goed: duizend) ovulatietesten te kopen. Bij een gemiddeld aantal testen nodig om je eisprong te vinden (5) kun je dus 200 maanden testen. Stel dat je op je 33e merkt dat het zwanger worden niet vanzelf gaat, kun je dus mooi tot en met je 50e testen. Wij wensen iedereen enorm veel succes! En overigens; de strips die worden aanboden zijn maximaal 2 jaar houdbaar. Wil je dus alle 1000 “goedkoopste” ovulatietesten echt gebruiken, dan moet je echt creatief zijn. Lees ook hierboven het stukje over het feit dat eigenlijk deze “goedkoopste” testen zijn gemaakt van restafval van de normale cassette en midstream testen…

  Sanelco Coeliatest enige test goedgekeurd door Nederlandse Coeliakie Vereniging

  Opmerking Opgelet.net:

  Fout en achterhaald. De NCV heeft deze informatie van haar website gehaald en is alle beschikbare testen (Coeliatest en Gluten-check®) aan het beoordelen. Gluten-check® zal ook worden opgenomen in het standpunt van deze vereniging over het zelf thuis testen op Coeliakie.

 •  


  Advertorials


  Ook adverteren op opgelet.net? Neem dan contact op via deze link.

  Comments

  Leave a Reply

 • Recente artikelen